ЗАМЪКЪТ НА ГОСПОДАРИТЕ

Публикувано на : 19.06.2017 в 7:21ч. | от : genek | в : Общество

0

Съобщение на американското посолство: „От 1 юли Посолството на САЩ няма да съхранява лаптопи и таблети в зоната за проверка на сигурността. Ако пристигнете с лаптоп или таблет, няма да бъдете допуснати до Посолството и ще трябва да пренасрочите Вашето интервю или среща. Също така, силно препоръчваме да не носите големи чанти, като раници, куфари или пакети, тъй като няма складови помещения в района на Посолството”…

Причини не са посочени. А и няма защо плебсът да бъде информиран – сахибите нареждат…

А е ясно – страх ги е вече и от сянката им. Самочувствието е без покритие, опитват се да маскират несъстоятелността с горделивост…

Описание на посолството на САЩ от българин: /без редактиране/ „Посолство на САЩ в София прилича на крепост на диктатор:

- Частни охранители (българи, не пехотинци) висят на тротоарите пред посолството и те разкарват от там ако не отиваш в самото посолство. Охранителите са облечени в черно, високи и яки, гледат мрачно, лошо и заплашително. В БГ фолкола този тип е известен като мутри (е, не носят ланци и не са в мерцедеси… поне там).

- Будката на „охраната“ е огромно помещение с бронирани стъкла и много персонал (пак в черно).

- Ако имаш причина да те пуснат, оставяш абсолютно всичко и влизаш както майка те е родила (шегувам се, това предстои. сега влизаш само по семпла връхна дреха, без всякакви „съмнителни“ аксесоари – портфейл, колан, молив, телефон, носна кърпичка, вода и т.н.).

- Минаваш през металодетектори и други машини за „преглед“.

- Влезеш ли в самата сграда няма как да не ви направи впечатление че врати и прозорци са проектирани да устоят удари с томахавки (примерно… и нямам предвид дървени индиански такива).

- Нямаш достъп до служители директно физически, всички са зад бронирани стъкла и говориш с тях през интерком. Зад стола на всеки служител има специална закачалка с бронежилетка и каска (не преувеличавам или шегувам… оръжие не се вижда).

- Всички са учтиви, но те гледат с ледено презрение (дори наетия БГ персонал).

Това е най-потискащата и депресивна сграда в която съм влизал през живота си.“ …

Представа за бъдещия ни свят…

 

Напиши мнение